Foreningen besøgte først Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg. Her fik deltagerne fortællingen om Husted familiens opstart af produktionen af hornvarer, som i begyndelsen var et supplement til indtægten i det lille husmandshjem.

Deltagerne hørte om, Hvordan håndværket bredte sig på egnen, og hvorledes fabrikken gennem tiderne var et sted, man kunne møde op og tjene en dagløn eller to. Der var ingen fastansatte.

’Per Hornmager’ viste hvordan en ske bliver til, lige fra den bliver savet ud af hornet til det færdige resultat. Der produceres i dag mange forskellige varer lige fra diverse skeer til smykker og julepynt med mere.Gruppen fortsatte herfra til Hede Kaffe og Restaurant, hvor der blev indtaget en lækker frokost og deltagerne fik et foredrag om kaffe.

Hvordan kaffen dyrkes og behandles, inden den fragtes til bestemmelseslandet, og hvordan kaffe handles på børsen i New York og dermed er med til at bestemme prisen på kaffen i Danmark.

På risteriet opvarmes bønnerne og alt efter hvor mange grader de opvarmes til kommer forskelligearomaer frem. Kaffen kan enten bestå 100 procent af samme bønne, eller den kan være sammensat af forskellige bønne typer, alt efter smag og behag

.- Vi smagte forskellige blandinger, inden vi til sidst fik mulighed for at købe med hjem, således at aftenkaffen var reddet, lyder det afslutningsvist fra foreningen.