Ølbrygning I efteråret 2024 tog en gruppe entusiastiske pionerer hul på et nyt projekt i Væksthus Spøttrup - denne gang som ølbryggere.
Gruppen mødes hver 14. dag for at eksperimentere med brygningens kunst, og det har allerede resulteret i flere vellykkede bryg. Dog betyder et hold på 11 personer, at antallet af flasker til hver stadig er begrænset.
Til gengæld er alle enige om, at erfaringerne langt har overgået forventningerne. Derfor åbner de nu dørene for endnu flere, der vil prøve kræfter med ølbrygning i fællesskab.
Invitation til ølbrygning og smagning
For alle, der er nysgerrige på ølbrygning, inviteres der til et orienteringsmøde onsdag den 5. marts i Væksthus Spøttrup.
Aftenen byder på et inspirerende oplæg af den erfarne ølbrygger Jan Fjederholt fra Skive. Han vil introducere de grundlæggende teknikker og vise, hvordan man kan brygge en velsmagende øl, der kan måle sig med de bedste på markedet.
Naturligvis bliver der også mulighed for at smage på forskellige bryg, så deltagerne selv kan bedømme kvaliteten.
Bagmændene bag bryggerlauget
Det er det nystiftede Rigsmarsk Otte Krumpens Ølbryggerlaug, der står bag arrangementet. Lauget har base i Væksthus Spøttrup, som stiller lokaler til rådighed, mens bryggerne selv råder over alt det nødvendige udstyr.
Navnet på bryggerlauget er ikke tilfældigt valgt. Det refererer til Rigsmarsk Otte Krumpen, den første private ejer af godset Spøttrup, efter at det overgik fra kirken til kronen. Med denne historiske forbindelse skaber lauget en rød tråd mellem fortid og nutid – og mellem tradition og innovation. cvm


